Dictionar paradoxal – o joaca

Va doresc tuturor celor ce viziteaza acest blog, cu ocazia acestor sfinte sarbatori sa va regasiti sufletul luminos, sa gasiti calea spre fericire si sa pasiti cu incredere,  iubire si speranta in lumina binelui.Pentru a nu ma complace in singuratate si lipsa de dialog,  pentru dinamism, pentru deschidere  si pentru a face mai bine cunostinta, voi crea acest topic, care nu e chiar unul original, l-au mai tentat si altii, cu un fel de „leapsa” scoasa dintr-un sertar de amintiri voioase, de aceea voi crea cate un „ping”  spre bloguri vizitate de mine,  care pot comenta sau nu, ma gandesc chiar si la un premiu de participare ce va fi mai substantial decat un iepuras de ciocolata,  in care se regula este urmatoarea:

1. Se pune o intrebare simpla, de genul : ce e recele? ce e caldul?
2. Raspunsul nu trebuie sa fie unul logic neaparat,  se poate tenta paradoxul.
3. In final se pune o intrebare continand un element din Raspuns, evitand circularitatea. Fiecare va raspunde la intrebarea precedentului si va pune la randul lui o intrebare.

Cei cu care ma jucam, pornind de la un fir de nisip, obtineau cam asa:

Ce e nisipul? Praf ce picura din soare , ploaie uscata.  Ce e PLOAIA?

Ploaia e un fel de spasm al naturii. Ce e NATURA?

Natura e un personaj cu care dialogam. Ce e PERSONAJUL?

Personajul e fiinta descompusa a autorului intr-un roman. Ce e ROMANUL?

Romanul…un alt cadru in mintea fiecaruia cu aceleasi replici … ce e o REPLICA?

Replica e manunchiul de ganduri ce nu strabate transparenta. Ce e GANDUL ?

Gandul e…memoria memoriei tale intr-un sistem aleatoriu.CE e MEMORIA?

Memoria e unica proba personala ca Timpul nu e relativ. Ce e TIMPUL?

Timpul…e un fir de ata Infinit,atat de infinit incat se poate roti,se poate plia…se poate vantura printre spatii….Ce e INFINITUL?

Infinitul e Locul unde se duc toate cand nu mai au Loc… Ce e LOCUL?

LOCUL e amplificarea linilor unui punct… ce e un PUNCT?

Punctul este urma nostalgica a unei picaturi. Ce e NOSTALGIA?

Nostalgia e constientizarea pierderii a ceva din tine.Ce e PIERDEREA a ceva?

Pierderea este o faramitare, recompunerea faramitarii nemaifiind acelasi intreg. Ce este PARTEA?

Partea e strainul nou.Ce e NOUL?

Noul este sa gresesti un pas de dans. Ce e DANSUL?

Dansul…e chemarea unui dor.Ce e DORUL?

Dorul e ceva ce n-am reusit sa traduc inca … in franceza (nostalgie, manque, douleur de l’absence, dechirure de la separation),   ce e SEPARATIA?

Separatia e…inregistrarea unui vid intre aceleasi proprietati.Ce e VIDUL?

Vidul este a nu da un RASPUNS. Ce e RASPUNSUL?

Raspunsul e forma de a intelege intrebarea.Ce e FORMA?

Forma este energia din-afara unui continut. Ce e AFARA?

Afara este siguranta ca exista un dincolo. Ce e DINCOLO?

Dincolo e cand nu mai ai nici un punct de sprijin; cand nu poti da nume nici sunetelor nici tacerii, nici ratiunii nici emotiei… fara incotro.  Si totusi dicolo e un ceva din aici.  Ce vrea sa zica INCOTRO?

Incotro e indecizia de-a face o alegere privind neaparat directia…si vrea sa zica ca esti confuz…adica parca ai alege rational ceva si parca nu, caci nici irationalul nu ti se pare o eroare…Ce e totusi DIRECTIA?

Directia e cautarea lucida, in succesiune, cand exista reper in spatiul liberatii tale absolute. Altfel, raportata la Infinit, nu are sens, e extravaganta, e ineditul! Ce e REPERUL?

Reperul este acolitul imediat,din largul extrinsec al segmentului unei lumi.Ce e SEGMENTUL?

Segmentul e o dubla limitare a oricarui curaj, e rigoare aplicata. Ce e LIMITA?

Limita e linia inaintea careia totul e LIBER,dupa care deja intervine oprimarea libertatii.Ce e LIBERTATEA?

Libertatea e suma gesturilor ce ne apartin cu adevarat. Chiar daca parem liberi sa o cautam, o facem, de fapt, foarte rar. Ce e GESTUL?

Gestul e „flexul” prin care iti repui actionar dorinta.Nu am spus reflex din motivul ca identifica mai mult.Suntem permanent supusi gesturilor…iar reflexele duc doar la ideea de automatism.Ce e FLEXIA?

‘Flexia’ e probabil modul cel mai inteligent de a opune o rezistenta. Ce e REZISTENTA?

Rezistenta e ‘calitatea unui corp de a rezista la actiunea unui alt corp (care tinde sa-l rupa;  forta de opunere a unui mediu la realizarea unei actiuni’… din dex … ce-i DEX-ul?

DEX-ul e indexul celor ramasi fara imaginatie. Ce-i IMAGINATIA?

Dex-ul e indexul celor satui de imaginatie.  ce-i REZISTENTA totusi,  si ce-i SATIETATEA?

Rezistenta e ritmul care nu lasa timp liber,timp de respiro,de slabiciune…;si e speranta ascunsa a imbarbatarii….e foarte ciudat sa ti se spuna mereu sa fi tare…sunt om si vreau sa fac greseli…Ce e GRESEALA?

ooouuuppp ! Greseala si satietate!Ca sa nu ne ramificam, si sa nu mai cautam definitii cu dictionarul, vom defini repede, in urgenta:

Greseala ca o conexiune fara satietate la un adevar,

satietatea ca o greseala de conexiune, adica cu economie,… la inteligenta,

si conexiunea ca antrenare nesatioasa, dar gresita si imposibila in ipotezele altuia. Ce e URGENTA?

Urgenta e suma problemelor inevitabile…e iesirea din normalul lucrurilor trecand cu dezinvoltura deasupra a toate actiunilor efective.Ce e INEVITABILUL?

Inevitabilul e cea mai usoara alegere, e pre-stiinta a sufletului. Ce e USORUL ?

…usorul e in incheietura mainii de a nu da amploare nici unei miscari…ce e AMPLOAREA?

Amploarea e cand tandretea atinge si creierul partenerului nu doar … 🙂 ce e TANDRETEA?

Tandretea e adeseori doar o masca frumoasa pentru carnaval,  si particularul ei tine de cat se poate prelungi carnavalul…o viata ar fi unul din idealuri.CE e IDEALUL?

Idealul e lumina ce avanseaza in locul tau, cand tu cedezi pasul. Care e LOCUL tau?

Locul meu e in banca vietii,cu toate temele facute…si fara chiul.Care ar fi TEMELE?

Temele sunt metode de a actiona pentru a te depasi pe tine insuti. Ce e METODA?

Metoda e calea sintetizata de a pompa o reactie.Ce e REACTIA?

Reactia e atunci cand creezi o contradictie, cand te dezbraci de indiferenta generalizata. Ce e INDIFERENTA?

Doar nu credeati ca scapati de mine, fanaticul, sectarul, deci  sunteti indiferenti? … asta e egoismul si nu e indiferenta ! … Cine sunt eu EGOISTUL?

Egoismul e relatia ce o ai cu criza ta si modul cum o infasori cu personalitate. Egoticul rezerva pasiunile intelectuale pentru joaca din interioritatea sa, spre deosebire de fanatic care le transporta in viata exterioara. Sectarul are in plus de fanatic ideea de a deveni contagios, din prea multa stima pentru umanitate. Continuam deci cu intrebari, ce e PERSONALITATEA?

Personalitatea e relevarea sinelui. Ce e SINELE?

Interventie savanta si morocanoasa :  La mare topic, mi-as permite sa va intreb oarecum schizofrenic: ce este INTREBAREA, INTEROGATIA? de ce vreme ce folositi concepte, definiti-le!

Non-conformismului, si schizofrenia speculativa nu e chiar asa de penibil de suportat. Avem prea mult curaj sa spunem orice. Nu cautam pe ‘marele topic’ un vocabular al disciplinei mentale, cum se pare ca e pentru multi, o serie de necesitati logice. Voi defini Sinele ca cel caruia ii punem intrebarile esentiale, ca sa ajung la Intrebarea ta despre Intrebare. Poate ca INTREBAREA e o tentatie, o nostalgie, o dorinta de perplexitate, o vocatie, o veriga dintr-un lant infinit, o dorinta de a atinge un capat fara Capat. Dar poate ca Intrebarea e doar o inlantuire imaginativa, tendinta de a calma o tensiune, ca o supapa, prea dependenta de INTELECT. Dreptul la intrebare e geamanul libertatii noastre. Ce este LIBERTATEA?

Libertatea e afinitatea la independenta prin zbor nelegat,prin pasi facuti din tine spre directii ce in principal tu le vezi.Ce e ZBORUL?

Zborul e destinul aripii. … Dar poate el e si o cadere inversa. Ce e ARIPA?

Aripa e distinctia zborului.Ce e DISTINCTIA?

Distinctia e o pata, e amprenta penei aripii, e lumina cand totul e sombru sau ‘stea neagra pe cer alb’, e o iluzie cand o confundam cu proprietatea ce diferentiaza… Ce e AMPRENTA?

Amprenta a orice e parafa a orice…e identificarea a orice, cand orice lipseste…e justificarea ca acel orice exista ca orice…CE e ORICE??

Orice e ceva-ul acela ca o sfera a carui centru e peste tot si circumferinta e nicaeri. Ce e CENTRUL?

Centrul e…masa punctului din care toate pornesc si spre care aceleasi toate converg…e neaparat tintuit in existenta prin „toate cate pornesc si aceleasi toate cate converg”…e glomerulul prim, nascator caci ca ceva sa porneasca din el, ar insemna o prefiintare a acelui ceva…in forma redusa, microforma…iar acel ceva sa converaga spre el, ar fi datorita incapacitatii acelui ceva de a supravietui fara o relegatura cu Centrul…Ce e GLOMERULUL??  sau Glomerula??…asa e corect!

Glomerula e fructul-compus, ca un ghem din fire-culori, din fire-timpuri, din fire-spatii, din fire-idei, o forma aparenta tinzand spre rotunjime, nefiind rotunda inca… Ce e GHEMUL?

Ghemul e cea mai stransa forma in care poti cuprinde un fir…e inghesuiala care tine firul in suc propriu, printre fir si replierea lui de mai multe ori…e astfel,din pct de vedere al firului,o mare de „oglinzi” in care isi vede acelasi eu lipit de alt eu si de altul si nu atat de eu cat de clona lui perfecta…CE e CLONA?

Clona e proba imperfectiunii artificialului in tentativa de a invinge Timpul, e capcana EU-lui de a ramane fara viitor, caci multiplicarea aceasta e, paradoxal, contrara noului. Ce e VIITORUL?

VIITORUL e timpul de maine gandit azi.Ce e AZI?

AZI e adierea vantului care iti rascoleste gandul si risipeste puful de papadii, e plinatatea rasaritului nou; e suma a ceea ce ai, pentru care trebuie sa fii multumitor. Ce e MULTUMIREA?

Multumirea inseamna sa recunosti mereu pe Cel ce te Sprijina. Inseamna sa nu lasi mereu gandul nenascut in haosul virtual, ci sa-l manifesti recunoscator.  ( dar e si Multumirea e saturarea cu acel ceva de care esti multumit, neaparat atunci cand nu mai poti asimila acel ceva… ) Ce e SPRIJINUL?

Sprijinul e atela oferita sau nu,deci existenta in apropiere fara aportul cuiva in mod precis…care face greutatea ta sa fie mai usoara…Ce e GREUTATEA?

Greutatea e balastul ce impiedica de multe ori sinceritatea, e tendinta de impotmolire. Greutatea ca asimilare e anti-masura moderatiei. Asimilarea e legarea inceputului si sfarsitului. Ce e MODERATIA?

Moderatia e cunoasterea si constantza necesarului.Ce e NECESARUL?

Necesarul e ceea ce scapa Intamplatorului. Ce e INTAMPLAREA?

Intamplarea e absurdul explicit.CE e ABSURDUL?

Absurdul e ceea ce se intampla cand epuizam teatrul realitatii, e hidra rarului, arbitrarului si subintelesului, ce are nevoie de noi cuvinte-situatii-problema. Ce e TEATRUL?

Teatrul e apa-oglinda a realitatilor vietii…CE e REALITATEA?

Realitatea e atunci cand EL si EA descopera ca relatia lor nu mai e aceeasi. Ce e DESCOPERIREA?

Descoperirea e atunci cand ai impresia ca stii ce vezi in fata ta…CE e IMPRESIA?

Impresia e haina cunostintei… o imbraca, sau o dezbraca cel ce se hraneste cu vorbe… ce e CUNOSTINTA?

Cunostiinta e ceea ce nu mai trebuie motivat, fiind universal valabil doar prin nume…cuvant…fiind definita prin ea insasi.  Cunostiinta e o suspendare completa a indoielii si ratacirii. E o forma originala de comunicare, ce nu vine din cuvinte, si nu e tradusa in cuvinte. Ce e INDOIALA ?

Indoiala e…cautarea unui cusur cand ceva pare prea perfect…e gestul care demonstreaza ca suntem urmariti de imperfectiune si desi aspiram spre contrariul ei, nu vrem niciodata sa o acceptam…din un egoism prea inradacinat si un „numai pentru noi” prea dezvoltat. CE e RADACINA?

RADACINA e impletirea izvoarelor din care te adapi. Ce e ADAPAREA?

Adaparea e recompensa insetatului. Pentru a te adapa trebuie deja sa stii sa-ti faci palmele caus, si sa gasesti izvorul bun. Ce e SETEA?

Setea e exprimarea exterioara a unei nevoi interioare…a unei satisfaceri de cerinta…ce e CERINTA?

Cerinta e ceea ce ti-ar place sa-ti spuna, cand vine sa te ceara. Ce e PLACEREA?

PLACEREA e ceea ce gasesti cu cineva in vraja si cand luna te ocroteste,te ascunde cu acel cineva departe de dezvaluirile zilei si bagarea altor variabile intre voi. Ce e DEZVALUIREA?

Dezvaluirea e cand … iesi din valuri, sau iesire din surmenajul emotional. Ce e VALUL ?

Valul e perdeau dupa care majoritatea interesantului sta…dupa care se linistesc brusc nelamuririle, se intelege mai mult dar fara sa se stie foarte exact ce se intelege…dezvaluind un orizont in care pari s cuprinzi toate mai bine dar nimic sigur.Ce e APARENTA?

Aparenta este ceva ce poti sa rastorni, dar nu cu privirea, caci nu vezi un lucru asa cum este el de fapt. Ce e PRIVIREA?

Privirea e calea spre o confirmare a ceva…e un adevar nerostit,nescris marcabil de receptor si decodificat de acesta cu precizie curioasa caci sunt cazuri in care nici emitatorul nu cunoaste ce comunica…poate doar anticipa…singurul capabil sa desluseaca privirea e receptorul care e si el antrenat si initiat in intelegere peste cuvant…Ce e INITIEREA?

Initierea e atunci cand credem ca dam si de fapt primim, e schimbarea perceptiei a ceea ce credeai ca esti, e sa intelegi ca Nimicul si Totul nu pot coexista. Ce inseamna A PRIMI?

A primi e decenta de a nu refuza…Ce e DECENTA?

decenta e sa recunosti ca expunerea poate starni … ce e STARNIREA ?

Starnirea e ca nasterea. Ce e NASTEREA ?

Nasterea e Inceputul unei actiuni precum viata, e chiar manifestarea prima a vietii…Ce e MANIFESTAREA/manifestul?

Manifestarea e ridicare ca sa luminezi prin cuvant, ajutat de inger, lucrurile ce n-au inca nume. Ce e INGERUL ?

Ingerul e fiinta-nefiinta care iti ia pasul si ti-l poarta lin peste dureri. Ce e DUREREA?

durerea e mai dulce ca mierea si naste flori mai frumoase ca ploaia, cand o imparti cu cineva … ce e FLOAREA ?

Floarea e samburele de viata, udat de cer si mangaiat de lumina, viata nascuta din intuneric, ca sa incante. Ce e INCANTAREA?

Incantarea este cantecul din cantec, este sora sublimului, un superlativ al frumosului. Ce e CANTECUL?

Cantecul e distanta perfecta, nevorbita, ondulare de sunet si traire, intre suflet si suflet-auz. Ce este SUNETUL?

Sunetul e un cod, compozant al armoniei, ce nu e doar o dinamica celor 7 note, e cromatic ca si lumina. Ce e DINAMICA?

Dinamica e 😉 …. ii stiti pe cei ce sufera de sindromul ‘throw me the ball’… e specific cainilor canish ;)… e multa motivatie amestecata cu ravna si dorinta puternica 😉 … ce e RAVNA?

Ravna e cand strangi masa, speli farfuriile goale, speli paharele, strangi gunoiul, speli podeaua , speli covorul, speli ferestrele, aerisesti casa de ciuvintele celorlalti, doar doar o avea loc iarasi, la tine, cina cea de taina. Ce e TAINA?

Taina e voalul pe care il lasi intentionat sa iti acopere ceva din fiinta… fie chipul exterior, fie cel interior. E inchiderea partiala spre ceilalti doar pentru ca undeva, la una din portite, cuiva ai curajul sa i te destainui. Ce e DESTAINUIREA?

destainuirea e ca aerul, ca apa, ca lumina… e ca o vindecare, sau poate eliberare, ori curatire, alteori hranire, dar … de cele mai multe ori se vrea a fi doar mangaiere …. ce e MANGAIEREA?

Mangaierea e atingerea sufletului cu suflet, impartasire si incurajare in acelasi timp; convingerea ca dincolo de realul izbitor exista o Mana mai mare. Ce este o MANA?

Mana e o sugestie care asteapta sa fie intinsa si prinsa de alta…Ce e a PRINDE?

A prinde e sa-ti azvarli trupul spre vapaia celuilalt si sa-i atingi asa prezentul. Ce e TRUPUL ?

trupul e desaga secolului 😉 in el caram ce avem mai scump … ca sa nu ne fure hotii 😉 … nimeni nu poate sa vada sa deguste sau sa cunoasca ceea ascundem in el, decat daca le oferim noi 😉 ce inseamna A OFERI?

A oferi vine din ideea de a primi inapoi…daca se poate acelasi lucru…atunci sau altadata…si totul sta ascuns in spatele unui cuvant:generozitate…ce e SPATELE?

Spatele eu il aplic cel mai adesea sferei, i-l gasesc! Ce e SFERA?

Sfera e descrierea cercului rotitor…ce e DESCRIEREA?

Descrierea e introducerea arbitrarului in lume, deteriorarea realului cu buna stiinta, inventarea unei liste de proprietati inteligibile … tie! Ce e LISTA?

Lista e virgula dupa virgula printre cuvinte…Ce e VIRGULA?

Virgula face ritmul, alatura si separa, e ‘locul’ dintre expiratie si inspiratie. Virgula e la fel de importanta pentru scriere ca si cuvantul, ca si spatiul dintre cuvinte care e tacere. Virgula e cea care-l facea sa viseze pe ‘rautaciosul’ Cioran: ‘Visez o lume unde s-ar putea muri pentru o virgula’. Ce e INSPIRATIA?

Inspiratia e revolta necesara de consum…ce e REVOLTA?

Revolta e un ceremonial dirijat contra oricarei limite. Ce e CEREMONIALUL?

Ceremonialul e ordinea care prestabileste un tipar dupa care te evaluezi,la care te suprimi si participi.Ce e SUPRIMAREA?

Suprimarea e vanatoare, creare de spatiu liber in idee. Ce e VANATOAREA?

Vanatoarea e intrecerea cu tine,in bataia vantului…prin miscari de situatie foarte aleatorii…Ce e SITUATIA?

Situatia e un prezent straniu pozitionat in cadrul imediat, cotidian, e tulburare data de prapastia noutatii, de care incerci sa te salvezi printr-o banalitate de gand. Ce e BANALUL ?

Banalul e cota la care se preteaza toti…e pragul dinspre ceva universal spre particularul,uneori,greu de atins…e si refugiul unei minti cand intalneste familiarul….CE e FAMILIARUL?

Familiarul e iluzia propriului in ceilalti, aflare ‘snobista’ a asemanarii, ca uitatul in oglinda caruia ii scapa atatea. Ce e NE-ASEMANAREA?

Ne-asemanarea e incapacitatea de a asocia asemanarile…Ce e ASOCIEREA?

Asocierea e marea, focul, fluviul, padurea, lanul de grau, gramada de nisip… Ce e NISIPUL?   ( iarasi!!!!! )

Nisipul e finul dur al pietrelor,e macinatul purtat de apa care niciodata nu se scufunda destul…CE e FINUL?

Finul e ceea ce-ti scuturi prin dans, praful de stele din orisice. Ce e STEAUA?

Steaua e ghidul cand nu ai busola, e partea luciferica contemplata, e speranta disperata ca poate un Alt Tu priveste indarat inspre tine si contempla doar misticism…Ce e LUCIFERICUL?

Lucifericul e un astru care priveste doar catre el, recunoscand doar lumina proprie; e cel ce e capabil sa numeasca binele drept rau si raul drept bine, cel ce numeste tenebrele lumina si lumina tenebre… Ce e LUMINA?

Lumina e pulberea de caldura care te izbeste, e licoarea purului si inocentei nascute intr-o mare difuza de ceva-altceva, e prima conditie ca sa te declari vazator, e necesarul cel mai la indemana intr-o oarecare natura existenta…e polul plus in orice dimensiune si asociere…Ce e PLUSUL?

Plusul e jocul ce face din unu si unu doi, cand ar trebui sa faca altceva; plusul e tot ce iese … dintr-o depresiune, inversul polului minus; plusul e locul de unde coboara fulgerul… Ce e FULGERUL?

Fulerul e efectul/urmarea tunetului…e ce vine de obicei anuntat…e descarcare de sarcini…e un bici cu care se plesneste terestrul, scara intre cele doua lumi, mai mult franghie aruncata o clipita…se prind de ea doar corpuri de gand…Ce e CORPUL?

Corpul e simbolul a ceea ce tu crezi ca esti, el insa nu te contine. Cand corpul dispare stii abia ca vei fi… Ce e SIMBOLUL ?

Simbolul e masca care ascunde un real ceva,e vederea camuflata si e notatia acesteia cand s-a epuizat orice semnificat posibil. … ce e POSIBILUL?

Posibilul e ce vezi prin urma lasata de degetul ce atinge ‘geamul’ prafuit, e perdeaua ce se poate da oricand deoparte, e derizoriul neinteles al dorintei nepronuntate, e combinatia intre ‘inaintele’ adevarat si ‘dupa’-ul nesigur. Ce e NEPRONUNTATUL ?

Nepronuntatul e glasul strigat mut, prin intelesuri de privire care absenteaza derizoriului intelegerii,care participa la interferente de gand intre largi campuri semantice, contorsionand in aer misterul sigur al unui adevar deja condamnat prin idee…Ce e SIGURANTA?

Siguranta e o eliberare prin propria forta, cand zambetul infrange limitele, e non-optiune, non-alegere caci lipseste in ea atat opozitia cat si agitatia. Ce e ZAMBETUL?

Zambetul e un cer interior deschis larg, un preaplin fara cuvinte, o scurtare de distante prin privire. Ce e DISTANTA?

Distanta e petrecere a timpului singular intre matrice kilometrale, fie retrospectie in ceva al tau,ceva necomunicabil si pazit in ascuns.Ce e AL TAU?

‘AL TAU’ e declaratie voluntara de posesie , e gradatie in a te expune, cale spre non-partaj si diferentiere. Ce e DECLARATIA ?

Declaratia e daruirea unei farame de tine, atunci cand constientizezi ca acea farama nu iti mai apartine; declaratia e gestul sau cuvantul care il imbogatesc pe celalalt, nesaracindu-te pe tine. Ce e/cine e CELALALT?

Celalalt e cel din afara sferei tale,care iti poate fura din tine si se poate imbogati pe sine cu tine…dar care te va saraci…celalalt e cel de unde poti si tu sa furi…ideea e sa furi de la cine te-a furat pentru a pastra echilibrul diodei… Ce e DIODA?

Dioda e un hermafrodit electric. Ce e ELECTRICUL ?

Electricul e descatusarea din pozitiv in negativ, siguranta ca se poate fabrica lumina! Ce e DESCATUSAREA?

Descatusarea e natura mecanismului care declanseaza, de exemplu … surasul. Ce e SURASUL ?

Surasul e secventa de zambet care aluneca negandita,e manifestul sinceritatii,fara masti! Ce e ALUNECAREA?

Alunecarea e eveniment neasteptat in panta, e un fel de zbor-dar pe skiuri, e sa stii sa te lasi din cand in cand pacalit de o curba. Ce e NEASTEPTATUL?

Neasteptatul e acea chemare care nu a fost strigata inca, e condamnarea a altceva sa intervina fara anunt.Ce e CONDAMNAREA?

Condamnarea e adancimea tainei Dreptatii si Nedreptatii, e fatza fals perceputa a sortii, e cupa impusa si niciodata acceptata, e sa vrei sa traiesti/mori si sa nu poti. Ce e SOARTA ?

Soarta e ceea ce vine oricat te-ai feri,e automatismul vietii fara puterea de a ghici ziua de maine,e inevitabilul care surprinde prin fie o vorba,un gest,un chip…Ce e VORBA?

Vorba e vehicolul ne-tacut al ideii, e limbajul ne-inocent purtat in inflexiunile vocii, e dezvaluire.A vorbi inseamna si a te schimba. Ce sunt VOCILE?

VOCILE sunt si raspunsuri cand intrebari nu se pun,date de actiunile noastre,sunt uneori concluzii dorite…dar raman o linie dupa care cateodata poti …sa dai din nou startul. Si totusiI…VOCILE raman o linie dupa care,daca nu ai ajuns sa dai un nou start,poti sa te desfasori intre acea linie si cea din fata cu greutatea de-a tine socoata de prima linie. Ce e A PUTEA?

A putea e un semafor mereu indicand o singura culoare: verde. Ce e VERDELE?

…Verdele e „posteriorul” rosului gri…Verdele e gestul placut al primaverii.  Ce e GESTUL?

Gestul e miscarea trupului sub imboldul gandului, a afectivitatii, fara teama ca bratele-ti ar putea rani in vreun fel. Ce e IMBOLDUL?

Imboldul e piscatura care determina o actiune,un reflex…o diferita pozitie.E adesea doar o raza de soare lasata sa-si implineasca menirea…Ce e RAZA?

Raza este o scanteie care se rostogoleshte printre nori , amanta vantului si topoganul curcubeului….Ce este CURCUBEUL?

Curcubeul e simfonie, incercarea privirii de a picta muzica: do-rosu, re-portocaliu, mi-galben, fa-verde, sol-albastru, la-indigo, si-violet. E urma unui legamant vechi cu divinitatea (geneza 9:13), atat de usor de redescoperit in cea mai mica picatura de apa privita cum se cuvine. E metafora cerului cand visatorii isi cauta puntea spre lumea ce doar ei o vad. E cadoul pe care o fata indragostita de obicei ti-l cere. 🙂 Ce e CADOUL ?

Cadoul este reprezentarea materiala a sentimentelor pe cae le daruiesti cuiva, farama de suflet pe care i-o intinzi o data cu mana ta celuilalt…, este speranta de reciprocitate a zambetului. Ce este ZAMBETUL?

Zambetul este efemerul lui MI S-A FACUT PE PLAC, este tezaurul care nu costa nimic la daruire,este justetea gandirii pozitive asupra ceva…Ce e JUSTETEA?

Justetea e atata cat trebuie bucuriei sa nu fie suparare si adevarului sa fie adevar, … e eroarea aceea atat de mica, incat a pierdut orice probabilitate de a fi eroare, …e miez ce ne ajuta sa nu ne inspaimante faptul de a trai,… e tensiunea ce tine haosul in numere. Justetea nu va semana niciunui cuvant, ci mai degraba unei felii de paine cu unt presarata cu sare. Ce e SAREA ?

Sarea e „in bucate”…e mai aproape de ce e omul in organica lui decat de mierea pe care ar vrea sa o arate!Ce e MIEREA?…

Mierea…dulcele rezultat al trudei sustinute a multora, din cupa de culoare, din mijlocul verdelui. Pe limba dulce, in suflet calda, picuri de soare, de flori si de zumzet, feerie armonioasa… Ce este FEERIA?

Cred in prieteni, cred in legaturi intre oameni, cu modestie transmit salutari in aceasta Sarbatoare tuturor celor pe blogul carora am poposit macar o data:

AdinaAdrianAdriana , Afreuda , Alex Moldovan , Alex Sarbu , Almanahe , Ana Ayana , Analecta Classica , AnaMaria , Andi Bob , Andra Agachi , Arta Zorzini , Asaseya , Atitudini , ©inabru , Beausergent , Belle de jour , Bibliophyle , Blog lenes rau , Iubitor de arta , Bodega , Caligraf , Cerculet , Narcisa , Chestii , Chrysallidis , Cimbeline , Cinema victoria , Ciprian , Clipa ce ni s-a dat , Corn – tapirul , Cronopedia , delaskela, Dimineata unui fluture , Dulce Deea , Dulce Mahala , Elena Agachi , Elena Dulgheru , Evergreenstory , Excogitaţii crepusculare , Exegeza Artei Fata de hartie , Fiindca Pot , Folk4noi , Foxy-the-jeny , Gabitzu , Gabriela Dsavitsky , Gala , Gloria , Nora , Grigore , Hopernicus , Horia , Ilinca , In Raspar , Incipit , Inferioris , Insemnari din subterana , Ioan Andoni , Ioan Usca , Irene , Irninis , Ivan Usca , Kaydara , Klara , Lanternativa , Lascaris , Laterna magika , Lexya , Ligia , Oceania , Lolita , Lorena , Lorena Lupu , Lorin, Luiza , Lunaticul , Maria Postu , Mascarade , Micul ftiriadi , Mihaela Onel , Mirela Pete , Moonlightblues , Morfoze , Oedip , Oh joy , Ora 25 , Otilia , Ovidiu Baron , Paul G Sandu , Paul Gabor , Phantasma , Phoemia , Phosphoros , Poemix , Poetica avangardei , Poiematike , Prizonierul timpului , Projet René Guénon , Psihologia Artei , Radu Botta , Roxana Ghita , Rozeta albastra , Sarg , Secret Garden , Senzatia , Sertarul cu fluturi , Soirs , Spranceana , Strelnikov , Strong independent woman !, Suntem Ingeri , Supravietuitor , Surorile Marx , Teokrator , The Creatrix , Theo-Phyl , Theo-phyl – Politea , Theophyle Politeia , Tibi , Ummma , Urmuz , Veronica , Violeta Neamtu , Vizitator ciudat , Vlad , Wandering elf , White Noise , Zaza , Zully


59 răspunsuri

 1. Hristos a înviat !
  sărbători bune şi frumuseţe…..
  🙂

 2. iti multumesc si eu pentru urari, blogul tau este printre putinele care m-a lasat intr-adevar pe ganduri, si nu neaparat in sensul ca ceea ce spui este interesant si inteligent (nici nu se pune problema ) ci mai ales fiindca ma regasesc pe mine printre aceste randuri, iar imaginea pe care mi-am format-o despre tine este oglinda a ceea ce vreau eu sa devin.

  Hristos a inviat !

 3. Mi se pare un joc greu … dar si tentant.
  Definitiile date ‘suna’ mai mult a poezie.

  ( Ma intreb cum ar fi reactionat profesorul meu daca i-as fi dat definitia diodei in forma propusa de tine :).)

 4. Gabilutza, cu mult drag, iti daruiesc o picatura din poezia lui Omar Khayyam:

  „Culege din viata tot ce-i suras si floare.
  Serbează orice clipa, ia cupa cea mai mare.
  Alah nu tine seama de vicii sau virtuti.
  Nu numara matanii, nici ochii ce-i saruti.”
  Omar Khayyam

  Bat din palme si ma bucur de ideea ta, imi plac jocurile de acest gen, copilul din mine se simte stimulat, nu stie cuvantul „dumneavoastra”, el stie numai: eu, tu, el, ea, noi, voi, ei, ele. Pot sa ma joc si eu?

  Ce este FEERIA? Istoria personala, timp de 500 de ani, a cedrului sunator. Ce este CEDRUL?

 5. sarea este gustul pielii omului când e rănit 😀
  Hristos a înviat! Sărbători fericite!

 6. @X ( 🙂 ), @Mb, @Narcisa, @ora25, @gabitza , multumesc de vizita, si urari.

  Adevarat a inviat!

  Daca va face placere, jocul e lansat !

  Cedrul e arbore simbolic pe pleoapa muntilor libanului, lasa vederii o silueta remarcabila desi inima lui de rasina poate fi la o departare de 1000 de ani fata de noi. Pe buturuga lui se odihneste uneori vantul. Ce este SILUETA?

 7. […] de blogg-ing: Elena Agachi, Gabilutza în joacă, X şi anonimii, Vania cu aromele de hidromel, Ioan Sorin Usca, Mirela Pete, Paul Sandu, […]

 8. Hristos a inviat !

  Multumesc pentru citare @gabilutza. Am citit aceasta ‘stafeta’ si sint mut de uimire; nu stiu daca ma voi incumeta sa o preiau si pe bloaga mea, iar daca o voi prelua, nu va fi atit de ampla; ma simt deja coplesit de profunzimea poeticii din raspunsurile tale.

  totusi … Silueta este fantasma unei iubiri posibile la limita carnalului abstract; ce este o ABSTRACTIUNE ?

 9. @Tibi

  Adevarat a inviat!

  Tibi, in nici un caz nu e o leapsa sa impanzim mapamondul cu ea, ne jucam aici, vreau sa precizez ca raspunsurile nu sunt toate ale mele, diferite „personalitati” tinere s-au amestecat, altfel nu era palpitant 🙂

  Abstractiunea e ceva in care nu poti sa-ti bagi cutitul 🙂 , e ceva atat de indepartat incat ai senzatia ca nu va ajunge niciodata la tine desi e ca drumul de la A la A, filosofii ar dori sa fie zeificarea unui gand. Ce e DRUMUL?

 10. OK, am priceput, nu impinzim mapamondul, dar citeva in trebari tot lansez si la mine ! 🙂

  O zi placuta va urez in continuare ! , Eu , am program de mers in vizita la sora mea. Tot un fel de drum este si asta … Mai rar ce-i drept, e drept. Ce este aceea un lucru-fapt DREPT ?

 11. Gabi, multumesc de urare si, la randul meu, iti urez sarbatori fericite :).

  interesant jocul pe care-l propui.

 12. @literelibere Sarbatori fericite! Multumesc de vizita, sper sa revii si sa joci cu noi. Tu esti ca in Matrix, nu stim niciodata unde faci „reload”. Petrecere buna in Portugalia! 🙂

  continuam …

  Drept e cel ce are inca directie printre rataciti, e cel ce nu face coltul, si e drept sa i se dea fiecaruia ce i se cuvine, nu poti fi drept la intamplare. Ce e COLTUL?

 13. Hristos a inviat !

  COLTUL e surpriza, sfidarea liniarului (nu si a celui de tamplar), răgazul pasului înainte, profunzimea superficialităţii bidimensionale. Ce este LINIARUL?

 14. SUNETUL este o prezenta, un dans de cuvinte ce urmeaza o traiectorie scrisa( si nu desenata) pe o coala de hartie, este o ordine riguroasa ce ia aparenta unei brutalitati. Ce este HARTIA?

 15. @beausergent Adevarat a inviat!

  Nu prea vrea lumea sa participe la joc, desi, de dimineata era timp de gandire… hm!

  LINIARUL este o inlantuire nonlabirintica, noncirculara, neinsurubata de punctualitati pe o singura directie, liniara este traiectoria euclidiana a razei. Ce este LABIRINTUL?

 16. o ureche din care sunetele nu mai ştiu pe unde să iasă.

 17. @ora25 – multumesc de reactie, s-a pierdut intrebarea pe drum , trebuie sa aleg intre ureche si sunet? Nu aleg urechea ca imi vine sa trag de ea! 🙂

  LABIRINTUL o ureche din care sunetele nu mai ştiu pe unde să iasă. Ce este SUNETUL?

 18. HARTIA este o bucata de lemn asa de bine prelucrata si asa de plata ca poti scrie pe ea. Ce este PLATA?

  from @gabilutza – un comentariu paralel spunea asa: Hartia este trupul subtiat al trunchiurilor, este ringul de dans ce permite mainii sa-si exerseze tangoul pasional cu condeiul si sa-l prefaca in cuvinte lucioase…

  Deci Ce este PLATA?

 19. Lunga, slaba, plata, rara, retezata, nu te scap din ochi, atat de nerotunda, intinsa netezimea fara pleata, plata este densitatea umbrei pe o balta inghetata… 🙂 Ce este DENSITATEA?

 20. ce joacă MINUNATĂ!!!:)))
  treceam să-ţi spun
  HRISTOS A ÎNVIAT! şi am rămas… fermecată

  Densitatea e culoarea sufletului privit în ochi. ce-i SUFLETUL?

 21. Gabilutza, Hristos a Inviat!

  Inedita joaca, pare a deschide drumuri în poezie, a descoperi cărări în mintea sufletului
  🙂

  …Sufletul e o gradina, salbatica sau ingrijita, luxurianta sau standard, misterioasa, calda sau pustie, ingheţată…
  ce-i Pajiştea ?

 22. Draga Gabilutza,
  eu nu am primit leapsa, ai pus, probabil , adresa blogului si trebuia sa pui un link catre un articol de pe blog, sa o putem primi in timp util. Oricum, am sa incerc azi ceva! Imi plac mult definitiile tale! Ca de obicei!

 23. […] ta și mergi mai departe! Preiau ultima frază a lui Gabilutza și încerc să o duc mai încolo. ”Mierea…dulcele rezultat al trudei sustinute a multora, din cupa de culoare, din mijlocul verdel… …feeria e atunci când lași sufletul afară din cușca în care-și poartă povara… Ce […]

 24. @Cella – Adevarat a inviat! sa revii , sa mai jucam

  @Nora – multumesc, mai poftiti

  @Paul Gabor – nu am inteles! mersi de vizita.

  @Elena

  Poate ca v-ati grabit, nu doream sa fac din dictionar ceva poetic, nu doream sa-si umple fiecare in ping-pong o pagina de definitii, nici eu nu asa le-am adus, neasteptatul este tocmai in faptul ca intrebarea e a Celuilalt.

  Am stat o zi deoparte. Intentionat nu am raspuns la intrebarea despre SUFLET, dar , fiti siguri ca topicul nu o sa lancezeasca, stiu cand sa-i dau un bobarnac.

  Pajistea e locul nearat, neinghesuit, de zburdat. Ce e INGHESUIALA?
  .

 25. INGHESUIALA e un maracine ingandurat, pregatit sa sara peste gard, in ograda ursului . Ce e SARITURA?

  Uite-ma si pe mine activa in genul acela de jocuri care-mi provoaca intotdeauna sfiala, insa cu cat e sfiala mai mare, cu atat provocarea imi trezeste o sclipire. Nu am sa intreb ce e sclipirea.

 26. Am multe de invatat, multumesc gabilutza, cu tine pare mai simplu, dar am sa mai fac incercari in a slefui bucata de lemn, plata. Jocul acesta unge rotitele cam ruginite…

  Inghesuaiala o cunoastem cu totii, e o fata balaie cu fruntea ingusta, are atat de mult, si la ce folos…Ce este FOLOSUL?

 27. Pardon… am raspuns cam tarziu….
  Saritura este calatoria in abis, necunoscutul ales cu folos…. Ce este FOLOSUL?

 28. @Narcisa 🙂 @Gabitza , asa imi fac si eu curaj, cu ceilalti

  Folosul este chestia aia utilizata si alta data de un altul, este pentru , te ajuta ca si podul, ca si cuvantul viu. Ce este CHESTIA?

 29. Chestia este aceea care este, este în chestiune şi vine de dincolo de chestiune, seamănă cu ea însăşi, însă nu pentru mult timp şi nu pentru toată lumea. Ce este ŞI?

 30. SI e un cuvant mic,mic, frate cu SAU, este lipici, cand traversezi pe undeva iti da varianta apropiata, leaga dezlegatele, capetele decapitate. Ce este VARIANTA?

 31. Ce este VARIANTA? Sa creezi ca un zeu, sa poruncesti ca un rege, sa muncesti ca un rob! Ce este ROB?

 32. Rob esti cand nimeni nu-ti cere iertare ca ti-a luat libertatea, cand nimeni nu se oboseste sa te inteleaga si te-a jefuit de sine, cand si pentru ca sa mori ceri voie, si cand glasut striga spre cer: Vai mie! Ce este OBOSEALA?

 33. Oboseala este slabirea rezistentei la efortul angrenat in materie, a lui trebuie sa faci…sau nu trebuie, nu trebuie, poate e regretul fericitei inertii a pietrei de acasa. Ce este ACASA?

 34. acasa este oftatul căpitelor în care s-au amestecat, iubindu-se, toate ierburile câmpului în odihnă :)- ce-i ODIHNA?

 35. Mulţumim mult ! Gestul tău e impresionant! 🙂

 36. Odihna este o clipita doar, un moment de repaus in respiratia vantului si, iarasi, o alta femeie ma va zamisli… Kahlil Gibran. Ce este GIBRAN?

 37. ce…(GIBRAN) este? o veste despre extensia conştiinţei, un sunet, din telefonul fără fir al vremilor ajuns (şi) la E.Laszlo… un ecou din viitorul trecut… ce-i VIITORUL?
  p.s.- ştiu că nu pentru mine era întrebarea 😉
  nu sunt decât „jucăuşă” întâmplătoare… în substantivizarea iluminatului maestru
  iertat să-mi fie şi cine ştie răspunsul să mă certe … dându-l

 38. @CELLA, imi placi asa „jucausa” cum esti, imi plac definitiile tale, sper sa nu dispari si tu, nu stiu unde sunt ceilalti, sper sa revina, nu ma pricep asa de bine la acest joc, dar este incitant, gabilutza ne pune la grele incercari s-au chiar vrea sa ne ajute, cel mai bine crestem prin joc. Intrebarile sunt pentru toti, ii astept si pe ceilalti… numai impreuna putem sa crestem si sa ne completam. Si apoi de la cuvantul cerut de celalalt pana la cuvantul care il vei alege cred ca poti sa dansezi cum vrei, la inceput mai calcam partenerul pe picioare, apoi vom cunoaste pasii de dans mai bine…si cine stie unde ajungem. Asta e parerea mea, sper sa nu supar pe cineva cu interventia mea.

 39. Viitorul e ceva care ne atrage vrem-nu-vrem doar-doar il vom recunoaste ca fiind al nostru, e un orizont straniu, un voal, o putere misterioasa, un spatiu vast in care vom depune mai tarziu amintiri, o pajiste de explorat, e celalalt-trecut in celalalt sens, cealalta anexa a timpului in care ne strecuram, e un culoar care risca sa se ingusteze, viitorul este refugiul sperantei, este o surpriza… Ce este SURPRIZA ?

 40. Surpriza apartine puiului care nu si-a deschis aripile niciodata pentru a zbura. A trait pana atunci intr-un cuib caldut, linistit si sigur, mama avea grija – iar acum aceasta vrea ca el sa faca saltul si sa zboare. Intr-o buna zi il impinge. Si atunci cand este impins din cuib, puiul simte, pentru o clipa doar, ca se prabuseste la pamant, insa inainte de a cadea aripile i se deschid, si intregul cer ii apartine.
  Si sunt ceruri peste ceruri…

  from @anamaria
  Surpriza este atingerea care poate fi privita, este farma de timp in care ne putem destainui este sunetul si forma palpabila a acelei neasteptate intamplari asteptate, este descatusarea catre raza si culorile curcubeului, este taina ce se lasa destainuita; este imboldul spre lumina posibil(a);

  Ce este CERUL?

 41. CERUL e încrederea în mine când simt, doborâtoare, deznădejdea „sunt CERUL, nimic nu mă poate atinge” 😦

  from @anamaria CERUL de acolo, primim totul , este si distanta dintre banal si inspiratie, dintre sfera si virgula;

  ce-i ÎNCREDEREA?

 42. –––––

  [ superb joc! multumim, Gabilutza!!!]

  Surpriza este cea mai variabila dintre constantele spatiului in care avem impresia dar si certitudinea ca ne miscam in acest univers si-poate/probabil- de aici INCREDEREA in noi ca suntem (cuprinsi intre si cuprindem in noi insine) cer și pamant, in infinitul și limitele care ne dezvaluie sau in care ne reflectam noi insine suntem memoria timpului, gandul si vocea de dincolo, paradoxul ca rezistam prin refuzul absurdului si condamnarea de a cauta idealul;

  acest joc al paradoxului imi aminteste spusele cuiva, lasate deja pe un blog drag nu numai mie
  si intreb, la rind-umi: ce alegem – PARADOXUL ca ‘viciu’ sau ca ‘FINETE A GINDIRII ‘ ?

  Ce este PARADOXUL?

 43. Paradoxul este faptul ca lucrurile ar trebui sa semene a ceva si sunt si altceva, este efortul de a scapa analogiilor, tautologiilor, este jocul puterii cuvintelor si al subintelesului, este „para”-„doxa” degajarea de opinia curenta. Ce este SUBINTELESUL?

 44. Subintelesul e intelesul sufocat de (o avalansa de) neintelesuri …

  Ce e AVALANSA ?

 45. Avalansa este inertie frenetica, sursa de neprevazut data de prabusirea straturilor stagnante, cuvinte peste cuvinte, zile peste zile ce ne afunda amenintator in loc sa faca o perfecta jonctiune, avalansa este anxietatea a ceea ce poate veni, presentiment de pericol cand tulburi calmul instabil, semn ca el nu poate dura. Ce este STAGNANTUL?

 46. Stagnantul, intr-o inertie ne-frenetica, dar nici calma, genereaza punctul din care pornesste sau/ (spre a) se intoarce CAPATUL liniei.
  ce este LINIA?

  (dar FORMA ? [ cum voi lipsi o vreme, as fi putut ‘opta’ pentru MISCARE…])

 47. Linia, limita cercului modern, plonjarea in universul exterior, zumzetul constant al mintii, „progresul” indefinit si „evolutia” victorioasa, filosofia consumismului si a competitiei, depersonalizarea, lipsa comuniunii cu natura, ruptura de poezie, dragoste si … prietenie. Ce este PRIETENIA?

 48. se spune că dragostea e orbire iar prietenia clarvedere 😉
  ce-i ORBIREA?

 49. Tocmai asteptam mai multa indrazneala, imi spuneam ca afara e asa de frumos si virtualul nu tine de cald, nu are arome de primavara, imense posibilitati de a raspunde existau pt. ultima intrebare, despre prietenie ca relatie umana esentiala.

  @Cella dragostea e oarba, de aceea trebuie sa o atingi … iar prietenia inchide ochii 😉

  Se spune ca fericirea te face orb , dar si ura sau egoismul, sau fanatismul te face orb, orbirea e cand nu-ti poti figura culorile sau cand nu mai poti inainta, cum putem vedea in felurite feluri, putem fi orbi in felurite moduri. Orbirea e inutilitatea oglinzii. Ce este OGLINDA?

 50. “Uite ce bujor de fată-
  Stai să te sărut o dată!
  Tu mă poţi, oglindă, spune!
  Ei, tu doară nu te-i pune
  Să mă spui! Tu ai, surată,
  Gânduri bune.” (George Coşbuc – La oglindă)

  🙂

  Oglinda este magia speculatiei, diagrama razei lui Arhimede, simbolul puritatii dar si a pacatului, autoamagirea, bumerangul pentru vectorul emotional, glasul constiintei noastre, inversarea stangii cu dreapta, catoptromancia si hidromancia sau rasfrangerea cerului senin in lacul verde, impreunarea spatiilor…
  Ce este SPATIUL?

 51. from @Gabi
  Spatiul este teritoriul evenimentelor si accidentelor le da contur, forma, centru, deschidere, inchidere, figura, urma , Spatiul este logica corpurilor …

  form @Gabitza
  Spatiul poate fi vazut si asa:

  Treizeci de spite se imbina in butuc:
  Si-n gol si-n plin se afla folosul carului.
  Se framanta lutul spre a face un vas:
  Si-n gol si-n plin se afla folosul vasului.
  Se despica in ziduri, usi si ferestre spre a face o casa
  Si-n gol si-n plin se afla folosul casei.
  Astfel, in plin se afla profitul
  In gol se afla folosul.
  Dao De Jing

  Ce e FRAMANTAREA?

 52. Framantarea nu este doar boxul cu aluatul; este o pliere a spiritului, chinuitoarea stramtoare a nelinistii. Ce este NELINISTEA?

 53. NELINIŞTEA e una dintre dovezile certe şi indubitabile 😉 ale „stării de viu”, doar afina liniştii… niciodată antonim al acesteia şi mai este şi certitudine, uneori, a fricii. clar, una dintre slăbiciunile ce trebuiesc atent controlate. ea şi sensibilitatea. ce-i FRICA (şi Sensibilitatea)?
  am pus paranteză pentru uşoara notă de retorism dovedită 😀

 54. Jocul tău, joc cu mărgele de sticlă sau, mai bine, cu mărgele de oglindă este unul vrăjitor.
  Cum blogul tău e unul cu adevărat lipsit de frivolități, n-am crezut nicicând că va sosi vreun semn de atenție. Cu atât mai mare a fost surpriza și cu atât mai mare încântarea de a ne număra printre cei cărora le acorzi atenția ta jucăușă. Și serioasă.
  Să-ți deschidă primăvara și cele mai umbroase colțuri ale sufletului!

 55. Frica este incalcarea regulii firii, curajul care e nu e in ordine. Sa zicem ca un copac ar incepe sa-si faca griji, sa-si puna intrebari: “vai, vine primavara…oare mugurasii mei nu vor fi surprinsi de frigul iernii?”, “vai concurenta … un alt copacel, creste langa mine. Oare din cauza lui nu voi fi eu privat de lumina si apa?”, “vai, voi inflori…voi fi eu oare admirat?”, vaai, vine toamna si-mi voi pierde iar frunzulitele mele dragi. Oare nu ma mai iubesc? De ce pleaca?” Dupa atatea intrebari pe care si le-a pus marul nostru, indraznesc sa pun si eu o intrebare: oare vom mai manca mere la toamna din acest mar? Iar daca totusi vom manca mere, vor fi ele dulci?
  Ce este DULCE?

 56. Ce liniste e pe aici! Cred ca i-am speriat eu cu divagatiile mele, m-am cam ratacit, nu pre stiu drumul spre casa. HELP! Aceste definitii trebuie construite pe un anume schelet, este o anume regula sau cum as putea sa o iau incet, pas cu pas? Sunt zile cand ma chinuie cate un cuvant si nu ii gasesc de capat, nu sunt multumita de definitiile pe care le dau. Probabil ca trebuie si timp, nu am inspiratie la foc automat! Si ce definitii simple si naturale ai tu, Gabilutza, probabil ca faci asta de multa vreme. E cam complicat sa fii simplu!

 57. Gabilutza, leapsa ta a juns la Tetris
  http://tetris-bdv.blogspot.com/2010/04/leapsa-cu-definitii.html

 58. […] Caius, Cum vă place, Cuvinte potrivite, Dan Brad, Dan Pătrașcu, Dennis, Expertul Gigi, Gabilutza, Raza mea de soare, G1b2i3, Geanina Lisandru, Gianiblue, Globu cu sondaje, George Șerban, Gloria […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: